Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj, 2024

Gräsklippning [Edit 2024-06-04]

Föreningen har bytt entreprenör för gräsklippning denna säsong. Tyvärr har det blivit uppstartsproblem, men de skall nu vara lösta. Gräsklippning var beställd redan denna vecka och kommer att utföras så snart som möjligt. [Edit 2024-06-04] I helgen har de satt igång med klippningen. 

Läckan lagad - asfaltering nästa vecka

Läckan på Kamomillvägen är nu lagad. De fann två skador på ledningen, ett hål och ledningen var på väg ut från en koppling.  De hann med att fylla gropen i dag och vägen ska vara körbar nu. Asfaltering sker under nästa vecka.    

Uppdatering om läckan - vatten stängs av imorgon

Det har gått bra för Tepes idag och de har kommit långt. Dock var det mer vatten än de räknat med och pumparna har inte mäktat med att frilägga ledningen. Imorgon bitti måste de stänga av vattnet under flera timmar för att få ner vattennivån i gropen för att kunna komma åt att laga ledningen. Avstängningen gäller endast Kamomillvägen 1-10.    

Uppläggning av trästockar vid Korriandervägen

 Mellanskog har lagt upp stora högar med trästockar vid slutet av Korriandervägen. Styrelsen har inte blivit tillfrågad om detta i förväg. Vi kommer att kontakta dem för att be dem att omgående ta bort trästockarna.

Viktig information - Kamomillvägen blockeras medan läckan lagas

  Under dagen (22/5) har styrelsen fått information från Tepes att Kamomillvägen kommer att helt blockeras medan lagningen av läckan pågår. Lagningen planeras att pågå från 06:30 på torsdag (23/5) morgon till och med Fredag (24/5) kväll. Observera att vägen kommer att vara blockerad även under natten mellan torsdag och fredag. Vi beklagar att informationen kommit så sent, men boende på Kamomillvägen kommer att behöva parkera sina bilar utanför Kamomillvägen, t.ex. längs Östra Bärbyvägen.  I nödfall kan skogsstigen mellan Kamomillvägen och Östra Bärbyvägen användas för att komma in eller ut med bil.  Stigen används av gående och är inte bred nog för bilar att mötas, man måste därför vara försiktig och tänka på säkerheten om man nödgas använda den  När läckan lokaliseras blir det en kortare avstängning av vatten, det kommer röra sig om några timmar medan själva läckan lagas.     Kamomillvägen kommer att blockeras vid markeringen

Begränsad framkomlighet då läckan lagas

På torsdag 23/5 kommer Tepes att starta arbete med att laga läckan på Kamomillvägen. Med start kl 06:30 på torsdag räknar de med att hålla på i max 3 dagar. Observera att det kommer bli trångt i början på Kamomillvägen och infarten till fastighet nr. 3 kan få det svårt att komma in och ut med bilen.  När läckan lokaliseras blir det en kortare avstängning av vatten, det kommer röra sig om några timmar medan själva läckan lagas.    Platsen för läckan.

Lyckad läcksökning

Peab är stensäkra på att de har hittat läckan. Den har lokaliserats i början på Kamomillvägen (se bild nedan). Fastigheter i närheten av läckan som har haft problem med vatten på tomten bör få det torrare efter det att läckan lagas. Styrelsen väntar nu på information från Tepes om när läckan kan lagas. Boende på Kamomillvägen som påverkats av läcksökningen är informerade om att vattnet nu är igång igen. Här har deras mätutrustning indikerat att det kommer upp gas.

Positionering av läckan på Kamomilvägen

Inför läcksökningen imorgon (15/5) så bör boende på Kamomillvägen 1-10 stänga av sitt inkommande vatten i fastigheten. PEAB kommer använda vattenutkastet på Kamomillvägen 5, de behöver inte stänga av sitt vatten. Berörda fastighetsägare har fått information i brevlådan 8 maj.    

Resultat från läcksökningen

  De har under natten läcksökt hela området. PEAB har ringat in läckan i början på Kamomillvägen. De har när det stängt av vattnet sett att en ledning har fått avvikande mätvärden. Ledningen tömmer sig på vatten när ventilerna är avstängda.  För att lokalisera läckan inom det här området skjuter man in gas i ledningen, sen mäter man av på marknivå vart gasen kommer fram ur marken dvs via skadan på ledningen.    

Läcksökning med gas [Edit 2025-05-08]

Läckan fortsätter att gäcka och nästa steg är att använda gas för att lokalisera den. Natten mellan tisdag och onsdag kommer de och läcksöker med gas. Om inget fynd görs då fortsätter de en natt till, dvs natten mellan onsdag och torsdag. Det är bra om ingen kör tex. tvättmaskin, diskmaskin sent på kvällen eller under natten. Det gäller också att man inte använder sitt vattenutkast till tex vattning av gräsmatta eller fyller upp en pool. Det vill säga, det är bra om man använder så lite vatten som möjligt under natten med start från kl 22:00 medan de söker efter läckan! Gasen som de använder kommer inte påverka vattnet. Det behöver inte spolas nånting efter sökningen. [Edit 20024-05-08] De har efter natten hittat ett område på Kamomillvägen som möjlig position för läckan. Under natten har de stängt av vattnet och sett att förbrukningen på en sträcka, trots avstängning, fortfarande tickar på.  Notera att styrelsen inte hade någon information på förhand om att vattnet skulle komma att s