Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2024

Dikning längs Östra bärbyvägen

Arbetet fortsätter för att säkerställa att dikena på området är i skick. Denna gång kommer det att ske dikningsarbete på tre platser: Dika ur den lilla biten som är kvar vid skogsstigen för att förbättra avrinning. Underhålla delar av diket vid Östra bärby vägen. Diket är bitvis igenväxt av sly och vass. Diket är också ojämnt vilket medför stillastående vatten. Lägga nytt rör under skogsstigen (vid fiberboden) då nuvarande är defekt samt ligger på fel nivå. Dika ur diket mellan Malört och Rosmarin (pulkabacken) för att undvika fler översvämningar på närliggande fastighet. Ev. lägga ett nytt rör. Arbetet beräknas ta mellan fyra till sex dagar

Besprutning av Parkslide i mitten av september

Bekämpningen av de två Parkslide plantorna är planerat att ske i mitten av september som det ser ut nu. Vi  återkommer med mer information om vilka försiktighetsåtgärder som vi kommer att vidta några dagar innan besprutningen sker.  

Fortsättning arbeten ny nätstation

I början av nästa vecka (v.35) kommer Mälarenergi elnät fortsätta arbetet med inkoppling av nya nätstationen i Örtagården. Schaktarbeten kommer ske runt den nya stationen för att kunna koppla in nya kablaget.