Fortsätt till huvudinnehåll

Alternativ för placering av nätstation Onsdag 27:e mars

Möte för att gå igenom alternativ för placering av nätstation


Plats: Brevlådorna Kumminvägen
Tid: 2024-03-27 kl 16:30
 
Under förutsättning att föreningen tar beslut om att upplåta mark till en ny nätstation kommer alternativa placeringar att undersökas onsdag 27:e mars kl 16:30. Vi kommer att starta vid brevlådorna på Kumminvägen och sedan på plats  gå igenom de alternativa placeringarna som Mälarenergi föreslagit. Mälarenergi kommer att vara på plats för att ta emot synpunkter samt svara på frågor.
 
Styrelsen har i sin framställan till årsstämman föreslaget att placeringen skall avgöras av styrelsen givet att alla till nätstationen angränsande fastigheter ger sitt godkännande. Efter ovanstående genomgång av alternativa placeringar kommer därför styrelsen att kontakta beröra fastigheter för undersöka vilka placeringar som kan godkännas.Populära inlägg i den här bloggen

Vattnet avstängt

Under ett planerat utbyte av en skadad ventil gick den sönder helt. Malörtsvägen 8 och 10, hela Krusmyntavägen och hela Kamomillvägen är utan vatten helt. Vi har ingen säker prognos för när ventilen kommer att vara reparerad men det kan vara upp till ett dygn.  För Timjanvägen, Oreganovägen och Salviavägen kommer vatten att vara avstängt under några timmar på kvällen. Detta gäller eventuell även Malörtsvägen. För att ersätta ventilen kommer vattnet att behöva stängas av under korta stunder 20-30 minuter för hela området under kvällen (2/4) medan jobbet pågår.  Sedan kommer vattnet att släppas på igen för de delar som inte påverkas av ventilen.   Vi har undersökt möjlighet att hit vattentankar, men det är inte möjligt på så kort varsel. Eftersom det finns vatten på området hoppas vi att alla kan hjälpas åt.  

Störningar i vattenförsörjningen under förmiddagen torsdag 7:e mars

Som redan tidigare meddelat har vi troligen en läcka i vårt vattensystem. Mälarenergi har konstaterat att förbrukningen är onormalt hög samt på plats konstaterat att det inte är något fel på mätarna. På torsdagen den 7/3, med start kl 09:00,  kommer därför rörmokare att felsöka vårt vattensystem för att fastställa om vi har en läcka samt förstås försöka lokalisera läckan.  Arbetet kommer att pågå under förmiddagen. Under arbetet kommer de att behöva stänga av vattnet och det kommer därför att bli störningar i vattenförsörjningen under förmiddagen i hela området.

Lagning av vattenläckage - vattnet avstängt på Timjanvägen måndag 11:e mars

Under torsdagens felsökning hittade de en avvikelse vid norra sophuset, när de sökt efter läckage. Läckaget tros komma från området i cirkeln i bilden nedan. Antingen vid Av-40 eller där ledningen förgrenar sig till miljöboden. Lagning av läckan påbörjas redan på måndag 11/3. De tre fastigheterna, Timjanvägen 12,14 och 16, kommer vara utan vatten hela måndag 11/3 och kanske även på Tisdag 12/3.