Fortsätt till huvudinnehåll

Boka vårens röjdag - söndagen 21:a april kl 10:00-12:00

Boka redan nu söndagen 21:a april kl 10:00-12:00 för vårens röjdag i samfälligheten. 

Som vanligt finns det en hel del som behöver göras och om vi alla hjälps åt går det fort och vi får mycket gjort. Efter avslutat arbete bjuder föreningen på korv vid pulkabacken.

 Det som behöver göras är bland annat:

  • Transportera grenar och ris till container
  • Ta bort sly från fördröjningsdammarna vid Östra Bärbyvägen / Koriandervägen
  • Ställa i ordning kring lekplatsen.

Har du förslag på ytterligare uppgifter hör gärna av dig till styrelsen (info@ortagarden.org)

Om du inte kan vara med just den 21/4 finns det alltid något man kan göra innan städdagen, t.ex. är det bra att röja grenar och sly någon dag innan röjdagen.  Kolla med styrelsen vad som behöver göras.

Vidare är det alltid bra med släpkärror för att transportera grenar och annat till containern. Det är därför toppen om du har möjlighet att ta med eller låna ut en släpkärra. 




Populära inlägg i den här bloggen

Vattnet avstängt

Under ett planerat utbyte av en skadad ventil gick den sönder helt. Malörtsvägen 8 och 10, hela Krusmyntavägen och hela Kamomillvägen är utan vatten helt. Vi har ingen säker prognos för när ventilen kommer att vara reparerad men det kan vara upp till ett dygn.  För Timjanvägen, Oreganovägen och Salviavägen kommer vatten att vara avstängt under några timmar på kvällen. Detta gäller eventuell även Malörtsvägen. För att ersätta ventilen kommer vattnet att behöva stängas av under korta stunder 20-30 minuter för hela området under kvällen (2/4) medan jobbet pågår.  Sedan kommer vattnet att släppas på igen för de delar som inte påverkas av ventilen.   Vi har undersökt möjlighet att hit vattentankar, men det är inte möjligt på så kort varsel. Eftersom det finns vatten på området hoppas vi att alla kan hjälpas åt.  

Läcksökning med gas [Edit 2025-05-08]

Läckan fortsätter att gäcka och nästa steg är att använda gas för att lokalisera den. Natten mellan tisdag och onsdag kommer de och läcksöker med gas. Om inget fynd görs då fortsätter de en natt till, dvs natten mellan onsdag och torsdag. Det är bra om ingen kör tex. tvättmaskin, diskmaskin sent på kvällen eller under natten. Det gäller också att man inte använder sitt vattenutkast till tex vattning av gräsmatta eller fyller upp en pool. Det vill säga, det är bra om man använder så lite vatten som möjligt under natten med start från kl 22:00 medan de söker efter läckan! Gasen som de använder kommer inte påverka vattnet. Det behöver inte spolas nånting efter sökningen. [Edit 20024-05-08] De har efter natten hittat ett område på Kamomillvägen som möjlig position för läckan. Under natten har de stängt av vattnet och sett att förbrukningen på en sträcka, trots avstängning, fortfarande tickar på.  Notera att styrelsen inte hade någon information på förhand om att vattnet skulle komma att s

Störningar i vattenförsörjningen under förmiddagen torsdag 7:e mars

Som redan tidigare meddelat har vi troligen en läcka i vårt vattensystem. Mälarenergi har konstaterat att förbrukningen är onormalt hög samt på plats konstaterat att det inte är något fel på mätarna. På torsdagen den 7/3, med start kl 09:00,  kommer därför rörmokare att felsöka vårt vattensystem för att fastställa om vi har en läcka samt förstås försöka lokalisera läckan.  Arbetet kommer att pågå under förmiddagen. Under arbetet kommer de att behöva stänga av vattnet och det kommer därför att bli störningar i vattenförsörjningen under förmiddagen i hela området.